ifeszt-arcok

Bessenyei Gedő István: A legfiatalabb erdélyi színházigazgató! Harmincadik évét épp az Ifeszt alatt tölti be. (Mondjuk Harag Györgyék sem voltak idősek, amikor úgy hetven-iksz éve megalapították a szatmári/ nagybányai színházat…) Interjúztunk vele! Itt nyilatkozik.

Bogya Tímea Éva: Kolozsvári teatrológus csemete. Az ő technikai tudását dicséri ez a blog. Pacifista. Talált ezt-azt a fesztiválon.

eva

Csegzi Noémi: Harmadéves a marosvásárhelyi teatrológián, mosolygós.

noemi

Fornwald Gréti: Visky Andrással közösen térinstallációt készített, a Pornót, ami egy több „bejáratú” szürke betondoboz az Északi Színház előcsarnokában. A kiállítás egyértelműen összefüggésben van Visky András által rendezett Pornó című előadással, ami vasárnap volt látható a fesztivál keretén belül.

Frumen Gergő: Színész Szatmáron, a szakmaik szorgos szereplője. Szakvéleményét szószmentesen szórja a színészkollégákra.

György Emese: Másodéves teatrológia szakos hallgató Kolozsváron, borzos teatrogyöngyi, Csík-Gyergyó-Udvarhely összeegyezhetetlen gyermeke. Álomszuszék.

Kali Ágnes: Kolozsvári teatrológus diák. Aki nem akkor érkezik Szatmárra, amikorra várják, hanem amikorra már nagyon várják. Köhögéstől bágyadt haiku-felelős!

agnes

Kelemen Roland: Elsőéves a marosvásárhelyi teatrológián, szervezői vénával megáldva. Valaki azt mondta: ő az új Lovassy Cseh Tamás. Szimpatikus a hangszíne, áldott az asszonyok között ← ennek hátránya, hogy mindenkit előre kell engednie az ajtóknál, így utolsóként jár-kel mindenfelé.

roly

Köllő Kata: A délelőtt 11-kor kezdődő szakmai beszélgetések egyik moderátora. Kolozsvárról jött, a Szabadság napilap kultúra rovatát szerkeszti. Annyira jól, hogy a munkatársai nélküle is tolják! Vörös haja virít a szélben.

kollokati

Láng Zsolt: Bemutatta Visky András könyvét az Ifeszten (Ki innen!). Merthogy az ÉS-ben is bemutatta már. Szeret bemutatni.

magyarországi színházi szakember: Nem tudjuk, hogy milyen, nem láttuk.

Méhes Kati: Az idősebb generáció is szeret szakmai beszélgetésekre járni! Íme, az élő példa.

Nagy Enikő: Nem az a Nagy Enikő, aki Kolozsváron kezdte a teatrológiát, és Bukarestben fejezte be, majd a román tévénél dolgozott televíziós szerkesztőként, most a Szentgyörgy melletti Árkoson lakik, és néha ír a színházról! Hanem az a Nagy Enikő, aki nem ír a színházról – szívesen, mert nem teatrológus diák, hanem média szakos, de közéjük keveredett, mit van mit tenni. 🙂 (Biztosan a vásárhelyi egyetem sokszínűségét érzékeltetendő.) Köszönjük a fotóit – Szóutár rovat – és beszámolóit a szakmai beszélgetésekről!

Rancz Mónika: Kolozsváron másodéves a teatrológián. Szemüvege és csendessége mögött mély írói tehetség rejtőzik, kollektíven irigyeljük a kritikáit. Kék pöttyös esernyőjét a fesztiválon el is hagyta, nem is.

moncsi

román színházi szakember: Volt ott egy hölgy az UNITERtől, néha hozzászólt a szakmaikhoz. Bár kellett neki fordítani, azért inkább örültünk neki, mint nem. A főváros jelenléte mégiscsak emeli egy vidéki fesztivál rangját.

Simon Jutka: Nagyváradi újságíró. Szabadszájú, erős hangú, sokat dohányzik.

Sorbán Csenge: Másodéveskedik a kolozsvári teatrológián. Mindig kedvesen mosolyog, ha valami gonoszságot követ el, nem lehet nem szeretni. (A háttérben György Mesi!)

csenge

szatmári nézők: “Itt nagyon könnyen eldöntik, hogy nem jönnek vissza. Szünetről.”

Ungvári Zrínyi Ildikó: A délelőtt 11-kor kezdődő szakmai beszélgetések másik moderátora.  (Köllő Kata mellett, jobbra.) Amúgy a marosvásárhelyi színin tanít. Ő az egyetlen erdélyi színházteoretikus. Mondhatni.

ungvari

Tapasztó Ernő: A Tündéri/Zelda was not from here című előadás rendezője, haragszik a színházra, szakmai beszélgetéseken fel-felugrik magyarázás közben, szabadszájú, nagyhangon énekel vacsora közben.

tehetségtelen színészek: Minden erdélyi színházban megtalálhatók. Nincs rájuk megoldás. Van rájuk megoldás?

Varga Anikó: 1. Nagybányai származású budapesti színikritikus. 2. Kolozsváron tanult a teatrológián, Vásárhelyen meg tanít a teatrológián. 3. A Játéktér c. erdélyi színházi folyóirat főszerkesztője, több színházfesztivál blogjának szerkesztője, a mienknek is. 4. Szabadúszó. Talán ezért visel úszósapkát a facebook-profilképén. 5. A képen kék sálat visel.

aniko

Végh Balázs: A szatmári színház irodalmi titkára. Székek hozója, utak mutatója, cédulák kinyomtatója, netes jelszavak kibökője.

balazs

Veres Kincső: Kolozsvári teatrológus hallgató. Aki mindannyiunknak lefoglalta vasárnapra a buszjegyet. Egyéb megbízhatóságokra is képes.

Visky András: A Kolozsvári Állami Magyar Színház művészeti igazgatója, a BBTE docense. Az IFESZT katartikus pillanataihoz a Pornó című monodrámájával és megrendezésével járult hozzá.  Lásd itt középen.

szakmai3.JPG

Zétényi Karolina: Elsőéves a marosvásárhelyi teatrológián, csendes, rendes, kedves, néha kissé naiv.

Zsigmond Andi:  A BBTE frissen doktorált tanára. A fesztiválblog egyik szakirányítója, soha ki nem fogyó ötlettárral és lelkesedéssel veti bele magát az írásokba, a buzgó mócsing műfajban világmárka” – még mindig. Állandóan keresi, hogy mit keressen. Nem igazán jó szervező, mégis állandóan szervez: a B tervek mestere. Fesztiválon gyakran ideges. Nem a pénz mozgatja, hanem az idő.

Reklámok

ifeszt-arcok” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s