ifeszt-terek

az újjávarázsolt színházépület:  Mint egy torta. Szűk folyosójú. Jószagú. A férfi mosdó hamarabb szembejön, mint a női.

Aurora Szálló:  A központi park egyik sarkában található, benne lakunk. Hideg van. Egyelőre. Reméljük, hogy csak egyelőre. De remélni a szebb jövőben kell, mert lehet, hogy hamarabb megjön, mint a meleg víz. A liftek autonómak.

bulihely: Mint a borravaló: néha van, néha nincs.

20161105-DSC_0124CL.jpg

Kabuki étterem: 1. Ahol szekáljuk a pincéreket. 2. Amitől szagos a hajunk. 3. Ahol fehér tincs van a tulaj hajában. 4. Akik egyik este borsófőzelékhegyet küldtek utánunk a színházba. 5. A szerkesztőségi összeröffenések tulajdonképpeni tere. 6. Ahol néha nincs vega kaja.

Kolozsvár: 1. Város, ahol a BBTE Színház és Televízió Karán teatrológia is van; ahonnan hatan jöttünk diákok: Mónika, Ágnes, Csenge, Kincső, Emese, Éva; ahonnan egy tanárféleséget is hoztunk: Zs. Andit. 2. Város, ahonnan a szakmai beszélgetések egyik moderátora érkezett: az egyre moderáltabb hangnemű Köllő Kata. 3. Város, ahol most színházfesztivál zajlik: a Temps d’Image (nov. 7-13.). Ezt hagytuk ott az Ifesztért! 🙂

nőgyógyászati vizsgálóasztal: A színház előcsarnokában, az alább említett ‘szürke betondoboz’ közepén helyezkedik el. „Mi a nő sorsa a diktatúrában?” – vetődik fel a kérdés, amire ez a kiállítási tárgy ad valamiféle választ. (A kiállítás esetében Visky András felesége az említett nő, aki szintén veszteségeken ment át a lehallgatások és a rendszer által okozott paranoia miatt.) Hideg.

Szatmár: Egy nagy állomás, ahol nem szeretik, ha kártyával akarsz fizetni, old timerek. Olyan, mintha itthagyták volna ezt a várost, és évek óta kallódnának benne az emberek.

Szakszervezetek Művelődési Háza: Emlékező hely, egy elfelejtett világnak a tudatba beékelődött szava, sose felejtjük el. Két színpada van: egy stúdiótér, a nagyszínpad – és a nagyszínpadi stúdió. Tágas és izgalamas, mindig van benne egy hely, ahol még nem jártál. A mosdó mellett a folyosón mindig más kellékbe, díszletelembe ütközöl. Megtartja a hangulatot, például a csövekből csöpögő víz véletlenül sem kelti azt az érzést, hogy egy hotelben vagy.

szürke betondoboz: Visky András több mint 1200 oldalas titkosszolgálati adatainak „doboza” a színház előcsarnokában. A kialakított kis helyiség falain létező dokumentumok fénymásolatainak keretezett változatai láthatók. A Titkosszolgálat által létrehozott ‘anyagot’ Visky takargatás nélkül mutatja be a nyilvánosságnak, teljes őszinteséggel tárva elénk „élete művét” – hiszen annak tekinti élete ezen részét.

színházi büfé:  1. Erdély leghangulatosabb színházbüféje. 2. Steril, finom kávé, ötletes kanál, kicsiG-s, elgondolkodtató, életszagú, üvegbúra 3. Kevés benne a szék. 4. Meg a wi-fi jel. 5. Drágácska.

cseszek

Zenélő Macska: 1. Kocsma, vagy valami olyasmi, bulihelynek kijelölt tér, 6 lej a sör. Komfortosabb hely, a biztosra mennek, nem kísérleteznek. Egy laza péntek esti hely. 2. Van külön cigizőterasza, ami tök jó, nem szórja szét (annyira) az embereket, és nem kell kimenni az utcára cigizni. 3. Bizonyos egyezségek be nem tartásával felbosszantották a szervezőket, ezért egy idő után nem itt tartattak a fesztiválbulik.

Vásárhely: 1. Ahonnan négy diák és két-három oktató érkezett Szatmárra. (A színházigazgatóról nem beszélve.) 2. Kereskényi Sándor szerint „Vásárhely egy kiméra földje, egy délibáb-ország”. (Kovács Levente regényének bemutatóján.)

Reklámok

ifeszt-terek” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s